CZ EN

Veřejná konzultace ke Strategii pro retailové investice

Evropská komise zahájila veřejnou konzultaci k nově připravované Strategii pro retailové investice. Strategie má navázat na cíle stanovené v Akčním plánu pro unii kapitálových trhů, zejména pak podpořit spotřebitele ve větším využívání investičních služeb poskytovaných na evropském vnitřním trhu.

Konzultace má formu elektronického dotazníku, prostřednictvím kterého Komise zamýšlí u respondentů zmapovat důvody dlouhodobě nízké participace retailových investorů na kapitálovém trhu a identifikovat podněty k možným legislativním či nelegislativním aktivitám. Konzultace je rozdělena do 13 částí, které pokrývají různé aspekty poskytování investičních služeb – informovanost investora, hodnocení přiměřenosti a vhodnosti investice, poradenství, řešení sporů, produktové intervence, dopad digitálních technologií, tzv. udržitelné investování apod. Příspěvky do konzultace lze zasílat do 3. srpna 2021.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.