CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-23397/2021/48

Dotaz:

„Poslední dobou trávím nemalou část času internetovým kurzovým sázením. Většina mých sázek je realizována prostřednictvím společnosti TIPSPORT a.s., se sídlem Beroun PSČ 26601, Politických vězňů 156, IČO 18600824 (dále jen „TIPSPORT“).

Díky tomu, že TIPSPORT poskytuje služby prostřednictvím jedné internetové platformy, jak českým, tak slovenským klientům, jsem v průběhu podávání sázek zaznamenal jednu disproporci ve službách poskytovaných českým a slovenským klientům. Tato disproporce se týká funkce Cashout, která je definována v § 2 odst. 2 Herního plánu pro provozování kurzových sázek dle zákona č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách (dále jen „Herní plán“). Zatímco slovenští klienti mají - dle zveřejněných tiketů - možnost využít funkci Cashout i u tzv. Sólo sázky, čeští klienti nemají, zejména na základě § 7 odst. ee) Herního plánu, možnost Cashout u Sólo sázky využít.

Na můj dotaz, proč TIPSPORT slovenským klientům Cashout u Sólo sázky umožňuje a českým klientům u stejného typu sázky nikoliv, zaměstnanci TIPSPORTu na internetovém portálu odpověděli, že tomu tak je na základě stanoviska českého Ministerstvo financí (dále jen „MF“). Na moji žádost mi však toto stanovisko nebylo poskytnuto. O stanovisko MF jsem TIPSPORT požádal především proto, že se domnívám, že výše popsané jednání TIPSPORTu je účelové a jeho hlavním smyslem je zlepšit hospodářský výsledek TIPSPORTu na úkor českých klientů.

S ohledem na skutečnost, že nemožnost Cashoutu u Sólo sázky negativně ovlivňuje mou finanční bilanci a vzhledem k tomu, že příslušná ustanovení Herního plánu neodůvodně diskriminují desítky či stovky tisíc českých klientů TIPSPORTu, dovoluji si Vás touto cestou v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., negativního stanoviska MF ke Cashoutu u Sólo sázky, za předpokladu, že takové stanovisko existuje.o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, požádat o kopii negativního stanoviska MF ke Cashoutu u Sólo sázky, za předpokladu, že takové stanovisko existuje.“ 

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.