CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č. j. MF-26154/2020/48

Dotaz:

„poskytnutí informace týkající se zajišťovacích příkazů.

Upřesnění:

Požaduji sdělení statistických informací týkající se vyřízení žádostí o náhradu škody podle zákona č. 82/1998 Sb., o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem, které souvisí se zajišťovacími příkazy na DPH zrušenými ve správním soudnictví, a to v období od roku 2010 doposud.

Na webových stránkách finanční správy jsem na adrese nalezl „Statistické údaje o zajišťovacích příkazech k 30. 4. 2020“. (viz příloha IS)

Z této tabulky vyplývá, že doposud bylo zrušeno 60 zajišťovacích příkazů u 46 daňových subjektů. Konkrétně mi tedy sdělte:

  1. Kolik žádostí o náhradu škody v souvislosti se zrušenými zajišťovacími příkazy na DPH bylo ministerstvu doručeno v jednotlivých letech,
  2. Jaká výše škody byla v jednotlivých letech vyplacena v souvislosti se zrušenými zajišťovacími příkazy na DPH
  3. Kolik výše specifikovaných žádostí zůstává nevyřízeno.

Vzhledem k tomu, že se v médiích objevují zprávy o počtech těchto žádostí včetně částek (avšak bez důkazu o původu informace z okruhu správních orgánů), předpokládám, že jste se touto problematikou již dříve zabývali. Potřebuji však mít jistotu, že deklarované údaje jsou opravdu zaručené.

Pokud požadované údaje nejste schopni zpracovat ve lhůtě 15 dní, poskytněte mi prosím v této lhůtě alespoň ty údaje, kterými aktuálně disponujete. Nepožaduji tedy vypracování nějaké nové analýzy dat, ale pouze sdělení výsledku již dřívějších analýz.“

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.