CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-3861/2020/48

Dotaz:

„Přepokládám, že máte směrnici pro kontrolní úředníky z terénu, jak vyhodnocovat rozdílnou sazbu DPH u piva v pohostinství. Pokud takovou směrnici dosud nemáte, rád si počkám na odpověď do doby, až taková směrnice bude existovat – jen žádám informaci o tom, že směrnice dosud není a kdy mohu očekávat odpověď, případně kdy se mohu zeptat znovu.

Situace: v souladu se záměrem ministerstva budu chtít podpořit místního hostinského a ponechat mu větší marži na pivu, protože je i v mém zájmu, aby venkovská hospoda existovala. Tedy přijdu do hostince, objednám si 3 piva a zaplatím. Hostinský v souladu se zákonem vystaví EET účtenku, na které bude sazba 10% na pivo objednané v hostinci. Poté vytáhnu džbánek, pivo do něj přeliju a odnesu si ho domů.

Předpokládejme v tomto okamžiku přítomnost kontrolního úředníka v hostinci. Jak má být takováto situace posuzována? Dopustí se přestupku hostinský, nebo já? Nebo je takováto situace v souladu se zákonem a 10% sazba je v pořádku? Nebo je vyhodnocení situace ponecháno na libovůli úředníka?“

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.