CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-30680/2019/48

Dotaz:

Parlamentní institut vydal v srpnu roku 2019 srovnávací studii č. 2.113 na téma Performance budgeting - rozpočtování zaměřené na výkonost. Dostupné online.

V této publikaci je uvedeno, že Česká republika ve zprávě OECD z roku 2019 označila svůj přístup v rámci rozpočtování jako výkonnostně-informační rozpočtování podobně jako Rakousko (viz výše, str. 7; blíže pak OECD Good Practices for Performance budgeting - dostupné online).

Vzhledem k výše uvedenému se na Vás obracím ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím a žádám Vás o zpřístupnění následujících informací:

  • kompletní odpověď Ministerstva financí adresovanou OECD při vzniku publikace OECD Good Practices for Performance budgeting pro rok 2019 z které vyplývá, že Česká republika při přípravě státního rozpočtu používá metody Performance budgeting a jakým způsobem.
  • odpověď na následující otázku - zda a pokud ano, tak kdy a s jakým výsledkem bylo přistoupeno k revizi veřejných výdajů a v jaké oblasti, tedy zda proběhlo, nebo pravidelně probíhá ex post hodnocení veřejných výdajů z pohledu jejich efektivnosti a hospodárnosti a to přímo ze strany ministerstva financí.

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.