CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-27595/2019/48

Dotaz:

V souvislosti se zprávou zvěřejněnou Českou tiskovou kanceláří dne 21. října 2019 Vás na základě zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, žádám o poskytnutí následujících informací:

  1. Jsou informace uvedené v předmětné zprávě ve vztahu k (ne)činnosti Ministerstva finance pravdivé, zejména pasáž "Ministerstvo se poté rozhodlo, že úhradu nebude požadovat. Odůvodnilo to tím, že neví, kdo je konkrétní viník a zda vůbec nějak pochybil."?
  2. Kdo rozhodl, že Ministerstvo financí nebude za stát vůči odpovědným úředním osobám zařazeným v Kanceláři prezidenta republiky v této věci požadovat regresní úhradu (ve smyslu zákona č. 82/1998 Sb., o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem, ve znění pozdějších předpisů)? Prosím o jméno státního zaměstnance. Pokud státní zaměstnanec jednal na pokyn představeného, prosím rovněž o jméno tohoto představeného.
  3. Kdo je v Ministerstvu financí za stát oprávněný požadovat náhradu škody dle § 250 a § 251 zákoníku práce vůči státním zaměstnancům zařazeným v Ministerstvu financí? Prosím o jméno státního zaměstnance, který má toto oprávnění vůči osobám, na něž se dotazuji v bodě 2).
  4. Uplatňuje Ministerstvo financí za stát náhradu škody dle § 250 a § 251 zákoníku práce vůči osobám, na něž se dotazuji v bodě 2)? Pokud nikoli, učiní tak v budoucnu v souladu se svou povinností vyplývající z § 14 zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů?
  5. Kdo je v Ministerstvu financí ve smyslu § 48 zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů, v kontrolním útvaru odpovědný za kontrolu dodržování povinností stanovených právními předpisy ze strany osob, na které se dotazuji v bodech 2) a 3)?

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.