CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-26641/2019/48

Dotaz:

„Následující otázka je položena v souvislosti s plánovaným zhotovením nové runwaye na Letišti Praha.

Prosím, poskytněte mi nejaktuálnější projekty na dopravní rozvoj, který by mohl obhájit vybudování nové runwaye. Prosím, zajistěte, že bude obsahovat co možná nejdetailnější analýzy dopravních typů (pasažéři/nákladní doprava, geografický původ/cílová destinace, nárůst za rok, atd.). Také prosím zajistěte, že dokument zahrnuje zásadní předpoklady (např. projekty pro budoucí rozvoj české ekonomiky, efekt klimatických změn, atd.). Pokud tyto informace máte k dispozici v angličtině, pak bych chtěl poprosit o obě jazykové verze - českou i anglickou.

Nová runway je velice nákladný projekt. Před zahájením takového projektu, předpokládám, stát zvážil a rozhodl, že je zřejmá nutnost pro vybudování nové runwaye. Část podkladů, které od vás požaduji, by měly být prognózy budoucího dopravního růstu na letišti. Představuji si, že tyto prognózy, by následně měly být dodány spolu se zásadními předpoklady. Tyto dokumenty - prognózy by měly obsahovat (ale nejen) celkový ekonomický růst v České republice a ostatních relevantních zemích; možné dopady změn v ostatních druzích dopravy, např. vybudování vysokorychlostních železnic; možné dopady měnícího se přístupu vzhledem ke klimatickým změnám, atd. Věřím, že všechny tyto prognózy musely být předem připraveny. Mohou být částí nějakého širšího dokumentu, ale já se spokojím pouze s těmito několika prognózami a zásadními podpůrnými dokumenty, nepotřebuji celý dokument. Předpokládám, že tyto prognózy jsou rozděleny do kategorií: pasažéři vs. nákladní doprava, geografická destinace; prosím o zahrnutí co nejvíce možných detailů.“

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.