CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-13764/2019/9008

Dotaz:

"obracíme se na Vás jako na státní orgán a ve smyslu ustanovení § 4 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím žádáme Ministerstvo financí (dále jen „Ministerstvo“) o poskytnutí následujících informací týkajících se problematiky staré ekologické zátěže ve společnosti AERO Vodochody AEROSPACE, a. s.:

  1. Jaký je výsledek zadávacího řízení ve věci veřejné zakázky na sanační práce týkající se staré ekologické zátěže ve společnosti AERO Vodochody AEROSPACE, a. s.? Žádáme o sdělení pořadí všech dodavatelů, hodnotících kritérií a nabídkových cen.
  2. Jaké práce zadalo Ministerstvo ve výše specifikované věci v mezidobí od vyhotovení projektové dokumentace sanace „Pilotní test a projektová dokumentace
    sanace ve společnosti AERO Vodochody a.s.“, EKOSYSTEM, spol. s.r.o., 09/2014? Byla zadána veřejná zakázka na zpracování nějaké podrobnější dokumentace na sanační práce v letech 2017 - 2018?
  3. V současnosti by měly být prováděny sanační práce v epicentru staré ekologické zátěže. Žádáme o poskytnutí informace, podle jaké projektové dokumentace tyto sanační práce probíhají? Žádáme současně o poskytnutí kopie této dokumentace.
  4. Žádáme dále o předložení časového harmonogramu všech plánovaných sanačních prací.
  5. Žádáme o poskytnutí informace, na základě jakého veřejnoprávního povolení (správního rozhodnutí či jiného obdobného aktu vydaného například dle vodního zákona, stavebního zákona, zákona o geologických pracích apod.) byly práce povoleny, případně jsou fakticky prováděny. V případě, že taková povolení dle věty první byla vydána, žádáme současně o poskytnutí jejich kopie.
  6. Žádáme o sdělení, proč nebyla o zahájení sanačních prací informována obec Postřižín, na jejímž území jsou práce prováděny, a proč nebyla obec vyrozuměna o zahájení řízení o vydání příslušných veřejnoprávních povolení specifikovaných výše v bodu 5).
  7. Žádáme o poskytnutí informace, proč není součástí sanačních prací rovněž zabezpečení historického vodního zdroje nacházejícího se na č. p. 27 (artézská
    studna v obci Postřižín), když z analýzy rizik zadané Ministerstvem bylo na tomto vodním díle opakovaně zaznamenáno znečištění ze staré ekologické zátěže."

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.