CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j.: MF-3544/2018/10/196 IK

Dotaz:

Z tiskové zprávy Ministerstva financí nazvané „MF souhlasí s návrhem Evropské komise na vynětí části výdajů z evropského financování“ a publikované na webové stránce Ministerstva financí České republiky (dále jen „Ministerstvo“) dne 29. 1. 2018 (zdroj: Tisková zpráva MF) se podává, že:

  1. Ministerstvu byly doručeny v prosinci 2017 blíže neidentifikované dopisy Evropské komise, ve kterých Evropská komise navrhla České republice u sedmi operačních programů z minulého účetního období vyjmout výdaje, které jsou předmětem správního či trestního řízení či šetření OLAF, z evropského financování; a že
  2. Ministerstvo v návaznosti na dopisy uvedené výše v bodu (i) zaslalo Evropské komisi blíže neupřesněnou odpověď, v které souhlasilo s vyjmutím výdajů u ROP Severovýchod, ROP Jihozápad, ROP Střední Čechy, ROP Jihovýchod a OP Životní prostředí.

Vzhledem k tomu si Vás v této souvislosti dovoluji požádat o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění, a to:

  1. dopisů Evropské komise Ministerstvu z prosince 2017, specifikovaných v bodu (i) výše;
  2. odpovědi Ministerstva Evropské komisi, specifikované v bodu (ii) výše; a
  3. seznamu konkrétních dotačních projektů (identifikovaných názvem a číslem projektu), u nichž Evropská komise navrhla vynětí z evropského financování, s uvedením informace, zda s vynětím těchto konkrétních dotačních projektů Ministerstvo souhlasilo. 

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.