CZ EN

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Dotaz:

Za účelem zjišťování podkladů k diplomové práci na téma "Projevy syndromu vyhoření u zaměstanců veřejné správy", kterou v rámci studia zpacovávám a ve smyslu zákona č. 106/1999 Vás žádám o poskytnutí informací:

  1. Kolik pracovníků rezort ministerstva financí (MF) v současné době zaměstnává?
  2. Spolupracuje MF s nějakým renomovaným pracovištěm na zjištění přítomnosti syndromu vyhoření u svých zaměstnaců?
  3. Působí MF preventivně na potlačení rozvoje syndromu vyhoření u svých zaměstnaců?
  4. Má MF pro své zaměstnace vypracován funkční motivační program?

Odpověď:

k Vaší žádosti o poskytnutí podkladů k Vaší diplomové práci na téma "Projevy syndromu vyhoření u zaměstnanců veřejné správy" Vám sdělujeme:

  1. Kolik pracovníků v současné době rezort ministerstva financí (MF) v současné době zaměstnává?
    Státním rozpočtem byl k 1.1.2012 stanoven počet zaměstnanců pro rezort ministerstva financí 24 006, z toho úřad Ministerstvo financí 1126 zaměstnanců, Generální finanční ředitelství 15268 zaměstnanců, Generální ředitelství cel 5744 zaměstnanců, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových 1 854 zaměstnanců a Kancelář finančního arbitra 14 zaměstnanců.
    Odpovědi na další otázky se týkají již jen samotného úřadu Ministerstvo financí, neboť o jednotlivých rezortních organizacích nemáme Vámi požadované informace. Pokud pro svou diplomovou práci potřebujete podklady i za jednotlivé rezortní organizace, laskavě se obraťte
    přímo na jejich personální útvary.
  2. Spolupracuje MF s nějakým renomovaným pracovištěm na zjištění přítomnosti syndromu vyhoření u svých zaměstnanců?
    Ministerstvo financí nesleduje přítomnost syndromu vyhoření u svých zaměstnanců, a proto nespolupracuje s žádným renomovaným pracovištěm orientovaným na tuto problematiku.
  3. Působí MF preventivně na potlačení rozvoje syndromu vyhoření u svých zaměstnanců?
    Ministerstvo financí poskytuje psychologické a právní poradenství pro své zaměstnance, v odboru Personálním je zařazen psycholog, který je schopen poskytovat i poradenství zaměřené na prevenci syndromu vyhoření.
  4. Má MF pro své zaměstnance vypracován funkční motivační program? Ministerstvo financí nemá speciální motivační program zaměřený na předcházení syndromu vyhoření, cílem platové politiky Ministerstva financí je motivace zaměstnanců k podávání optimálního pracovního výkonu, v průběhu pracovního poměru mají zaměstnanci v případě jejich zájmu možnost změny pracovního zařazení, zaměstnancům je umožněno čerpání neplaceného volna, mají možnost čerpat 3 dny indispozičního volna a jako prevenci syndromu vyhoření považujeme i pružnou pracovní dobu, která zamezuje zbytečným stresům zaměstnanců v souvislosti se zajišťováním osobních záležitostí.

Ministerstvo financí připravuje pravidelné provádění průzkumu spokojenosti svých zaměstnanců a od října budou při odchodu zaměstnanců formou výstupního dotazníku sledovány i důvody ukončení pracovního poměru zaměstnancem.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.