CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

Na základě svého zákonného práva se ptám, proč náš pan prezident má z našich politiků nejvíce snížen plat a to o 64 350 Kč a proč u exprezidenta V. Havla dochází ke snížení jeho nadstandardního příjmu ( 2 x 50 000 Kč) jen o 15 000 Kč přesto, že je podle tisku čtvrtým nejbohatším občanem České republiky.

Odpověď:

Pan prezident Václav Klaus i exprezident Václav Havel jsou odměňováni podle příslušného zákona č. 236/1995 Sb., o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci a některých státních orgánů a soudců a poslanců Evropského parlamentu, ve znění pozdějších předpisů.

Tento zákon je v gesci Ministerstva práce a sociáních věcí a Ministerstvo financí tak není kompetentní se ke změnám v tomto zákoně ani jiným dopadům např. na plat jednotlivých ústavních činitelů vyjadřovat, ani není kompetentní tento zákon jakkoliv vykládat.

Doporučuji Vám tedy, abyste se se svým dotazem obrátil na Ministerstvo práce a sociálních věcí, do jehož kompetence tato problematika spadá.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.