CZ EN

Finanční a ekonomické informace 7/2018

V rubrice Podrobně k tématům najdete dva přehledové články, první pod názvem „Pád firmy Carillion a související úvahy o rozdělení tzv. velké čtyřky ve Velké Británii“ přibližuje aktuální kauzu likvidace druhé největší britské stavební společnosti. Podíl na krachu nese vedle některých státních úřadů též tzv. „velká čtyřka“, která zjevně nezdravé firmě dlouhodobě poskytovala auditorské a poradenské služby, aniž by upozornila na možná rizika. Právě kvalita auditorských služeb „velké čtyřky“ a jejich možné oddělení od služeb ostatních se staly předmětem mnohých komentářů.

Druhý článek „Reforma eurozóny: pokrok ve vyjednávání, či nepřekonatelné příkopy?“ se věnuje komentářům z renomovaných médií, které se objevily v reakci na závěry červnového summitu Evropské rady, který se týkal kromě jiného i uvedené oblasti. I přes množství rozdílných přístupů a požadavků jak ze strany evropských institucí, tak i národních států, vyjadřují komentátoři naději, že minimálně v některých oblastech je shoda možná.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.