CZ EN

Finanční a ekonomické informace 2/2018

V rubrice Podrobně k tématům najdete dva přehledové články, první nese název „Digitální měny v režii centrálních bank?“ a věnuje se projektům digitálních peněz emitovaných přímo strážci měny nebo mezinárodními finančními institucemi a veřejné diskuzi s tím spojené, která se odehrává i na stránkách odborného tisku. V textu jsou představeny různé, často velice odlišné, podoby konceptu digitální měny, nastíněna je též očekávaná rozsáhlá odborná debata ohledně bezpečnostních aspektů s novou měnou spojených.

Druhý článek pod názvem „Připravovaná databáze pro porovnávání příjmů celních správ a další novinky z celní oblasti týkající se spolupráce mezi celními správami“ shrnuje komentáře k databázi připravované pod záštitou Světové celní organizace, která bude obsahovat údaje o veškerých clech, daních a poplatcích vybíraných celními správami po celém světě. Pozornost je v textu věnována též dalším vybraným novinkám na poli spolupráce celních správ.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.