CZ EN

Finanční a ekonomické informace 11/2018

V rubrice Podrobně k tématům tentokrát najdete přehledový článek „Praní špinavých peněz a evropské banky: kauza Danske Bank a zvažovaná přísnější opatření“, který se věnuje problémům největší dánské banky. Několik měsíců bobtnající skandál v sobě mimo jiné zahrnuje praní špinavých peněz, obcházení unijních pravidel či vyšetřování ze strany amerického ministerstva spravedlnosti. Komentátoři poukazují taktéž na nedostatky unijní legislativy, případně přímo na nechuť EU podobný druh finanční kriminality vůbec řešit.

Druhý přehledový článek shrnuje pod názvem „Hospodářské reformy Emmanuela Macrona: realizace, dopady a plány“ základní obrysy již realizovaných reforem francouzského prezidenta a také hodnocení jejich dopadu na francouzskou ekonomiku a společnost. Celkové pozitivní vysvědčení od ekonomických komentátorů poměrně bolestně naráží na emotivní hodnocení vystavené od francouzských občanů. Pozitivní vliv reforem by se měl projevit v dlouhodobějším časovém horizontu, ovšem krátkodobé dopady jsou prozatím spíše smíšené a širokou veřejností přijímány s rozpaky či dokonce s odporem.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.