CZ EN

Finanční a ekonomické informace 6/2017

V rubrice Podrobně k tématům přinášíme dva přehledové články, první z nich pod názvem „Plánované ekonomické reformy Emmanuela Macrona, pravděpodobnost jejich prosazení a názory na ně“ v úvodu shrnuje hlavní body programu Emmanuela Macrona v ekonomické oblasti, dále si potom v souvislosti s jeho jednoznačným vítězstvím v druhém kole prezidentských voleb ve Francii všímá řady komentářů a hodnocení, které se objevily v odborném tisku. Pozornost je věnována plánu na fiskální integraci a společný parlament eurozóny, zlepšení výběru daní, reformě veřejných výdajů a pracovního trhu.

Druhý článek se jmenuje „Ruská krize a vyhlídky ruské ekonomiky do budoucna: sankce, cena ropy a strukturální reformy“ a věnuje se debatě o příčinách ruské hospodářské krize, způsobech jejího řešení a budoucích vyhlídkách ruského hospodářství. Klíčová je zejména otázka realizace strukturálních reforem a transformace úspěšného růstového modelu z prvního desetiletí 21. století, jenž se podle celé řady ekonomů a ekonomických komentátorů již vyčerpal.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.