CZ EN

Finanční a ekonomické informace 4/2017

V rubrice Podrobně k tématům najdete dva přehledové články, první se pod názvem „Diskuse o německých rozpočtových přebytcích a fiskální politice „černé nuly“ věnuje situaci v sousední Spolkové republice Německo, kde veřejné finance vykazují již třetí rok po sobě vyrovnanou či přebytkovou bilanci. Tamní diskuze o tom, jak momentálně příznivý vývoj veřejných rozpočtů využít, tak může představovat jistý zdroj inspirace pro diskuzi u nás, kde v oblasti veřejných financí momentálně panují obdobné trendy.

Druhý článek se jmenuje  „Dluhová krize v Řecku: zpráva Mezinárodního měnového fondu, aktuální situace a komentáře“ a shrnuje články k jednomu z nejpalčivějších problémů, jimiž se musí Evropská unie opakovaně zabývat. Pozornost je věnována zejména pokroku v jednání mezi řeckou vládou, evropskými institucemi a Mezinárodním měnovým fondem, kterého bylo dosaženo počátkem dubna. Aktuální situace je v odborném tisku hojně komentovaná, neboť již v červenci letošního roku bude Řecko potřebovat uvolnění dalších peněz.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.