CZ EN

Finanční a ekonomické informace 2/2017

V rubrice Podrobně k tématům najdete dva přehledové články, první pod názvem „Měnová politika v eurozóně: aktuální vývoj a komentáře“ přibližuje reakce v odborném tisku na překvapivé rozhodnutí Evropské centrální banky omezit nákup aktiv, čímž se objem tzv. kvantitativního uvolňování vrátil z 80 mld. eur měsíčně na původní hodnotu 60 mld. eur za měsíc. Věnuje se též komentářům k opakovanému prodlužování programu kvantitativního uvolňování obecně a protichůdným názorům členů ECB na jeho další průběh.
Dále v tomto čísle naleznete text „Hospodářská politika Donalda Trumpa a její dopady na Evropu“, který se snaží shrnout nepřeberné množství komentářů k deklarovaným i odhadovaným krokům nové Trumpovy administrativy v hospodářské oblasti. Vzhledem k tomu, že se jedná o téma mimořádně reflektované v odborném tisku, s potenciálem dalekosáhlých změn pro současné globální ekonomické vztahy, je článek rozdělen do dvou částí. V tomto čísle publikujeme první z nich s názvem „Zahraniční obchod a americký dolar“.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.