CZ EN

Finanční a ekonomické informace 8/2016

V rubrice Podrobně k tématům najdete dva přehledové články, první pod názvem „Bilance německých celníků za rok 2015 a reorganizace tamní celní správy“shrnuje výsledky německé celní správy za loňský rok. Vedle publikovaných statistických výsledků a komentářů k nim se text věnuje též novým oblastem působení německé celní správy v souvislosti s tím, že k jejím kompetencím přibyly v posledních dvou letech úkoly při výběru daní a dohledu nad dodržováním vyplácení minimální mzdy. S přihlédnutím k těmto změnám Spolkové ministerstvo financí přistoupilo též k částečné reorganizaci celních úřadů, a vznikl tak nový úřad Generálního celního ředitelství.

Druhý článek se jmenuje „Nesnáze italského bankovního sektoru“a věnuje se komentářům k aktuálním problémům italských bank, a to zejména s ohledem na 360 mld. eur problematických půjček a novou směrnici European Bank Recovery and Resolution Directive, která jako jeden z pilířů bankovní unie od 1. 1. 2016 zásadním způsobem limituje možnosti národních vlád přímo finančně podpořit banky.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.