CZ EN

Finanční a ekonomické informace 7/2016

V rubrice Podrobně k tématům najdete dva přehledové články, první nese název „Dopady výsledků referenda o vystoupení Velké Británie z EU na kurz libry a na finanční trhy“ a věnuje se události, které v poslední době odborný tisk věnoval nebývalý prostor. Pozornost je v tomto případě soustředěna na komentáře k možnému vývoji kurzu libry, uvedeny jsou subjekty, kterým propad libry prospěl či prospěje a kterým naopak uškodí. Text dále přibližuje předpokládané reakce centrální bank, vliv události na britský export a všímá si rovněž dopadu na kurz eura a vývoj měnových kurzů zemí střední Evropy.
Druhý článek pod názvem „Brazilská politická a ekonomická realita: Hra o trůny a Dům z karet?“ shrnuje četné komentáře k současné situaci, v níž se nachází Brazílie. Komentáře se věnují pestré škále faktorů, jež stojí za neutěšenou brazilskou ekonomickou realitou, jejich pozornosti neušla rostoucí nezaměstnanost, rychlý růst veřejného zadlužení, rychlé tempo inflace, rostoucí podíle nesplacených úvěrů domácností i firem, rozsáhlé korupční aféry, propad cen komodit, složitý daňový systém Brazílie, ale i problémy s nadcházejícím pořadatelstvím letních olympijských her.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.