CZ EN

Informace Odborné knihovny MF - č. 4/2010

  •  V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata: imigrace pracovní síly do ČR ze zemí Visegrádské čtyřky, veřejné rozpočty pro rok 2010, organizace mobilního dohledu celních úřadů ČR, účetní reforma ČR a vznik účetnictví státu, nová struktura evropského dohledu nad finančními institucemi, novela zákona o cenách, mezinárodní financování ochrany klimatu z pohledu ČR a nařízení ES o přeshraničních platbách. Články o vlivu u vybraných typů veřejných výdajů na hospodářský růst a o měření daňové zátěže pomocí daňové kvóty jsou v anglickém jazyce.
  • Ze zahraničních zdrojů se např. upozorňuje  na  články z německy psaného tisku týkající se Německa, a to  plánovaná reforma DPH, dopady změn daně dědické a darovací,   nejdůležitější opatření na podporu rodin, daňové úniky a cenové pohyby. Z anglicky psaného tisku jsou doporučeny stati o snižování podnikového zadlužení ve Francii, o francouzském pohledu na německý pracovní trh, zdravotním pojištění v zemích OECD, o společném základu korporační daně v zemích EU, energetické politice v EU a trendech v evropském bankovnictví. Na změny  v Mezinárodním měnovém fondu jsou zaměřeny příspěvky ve slovenštině.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.