CZ EN

Informace Odborné knihovny MF - č. 1/2010

  • V tomto čísle jsou z českých titulů podchycena např. témata: podpora výstavby sociálních bytů v ČR, postup daňového subjektu v případě porušení rozpočtové kázně, ekonomie životního prostředí, řešení problematických aktiv komerčních bank, regulace evropského finančního sektoru (rozhovor s viceguvernérem ČNB), sankce v daňovém řízení a paralelní měnové systémy v evropských zemích.
  • Ze zahraničních zdrojů se upozorňuje  např. na  články z německy psaného tisku týkající se dědické daně, reformy zdanění koncernů, veřejného kodexu řízení a správy státních podniků, posunu odchodu do důchodu z hlediska reálné práceschopnosti, historie a činnosti státní francouzské banky CDC a fiskálních dopadů klimatických změn a vývoje v boji s prací na černo a nelegální zaměstnaností. Z anglicky psaného tisku  doporučujeme stati o slabém dolaru, evropských veřejných financích a měření hospodářské výkonnosti a sociálního pokroku (závěry Stiglitzovy komise).  Článek zaměřený   na  analýzu akruálního účetnictví ve veřejné správě SR je ve slovenštině.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.