CZ EN

Informace Odborné knihovny MF č. 5/2006

  • V tomto čísle jsou ze zahraničních zdrojů podchycena např. témata: dynamika vztahů mezi daněmi a stínovou ekonomikou, odpovědnost státu v daňových záležitostech, jednotný režim REIT v EU, stárnutí a reforma penzijního systému a dopady pro finanční trhy, analýza a srovnání bankovních systémů se zaměřením na boj s praním peněz, konvergence účetních standardů, zrození filantrokapitalismu, dopady nové ekonomiky.
  • Z českých titulů pak upozorňujeme např. na články o cenové kontrole a jejím významu (Účetnictví), o rizicích a výzvách měnové strategie k převzetí eura (Politická ekonomie), o konvergenci čes. ekonomiky k eurozóně a odhadu nákladů na přijetí eura (Statistika), o bilanci devizového zákona po deseti letech (Právník) či o politickém tlaku na centrální banky (Finance a úvěr). Do naší článkové databáze jsme dále podchytili vybrané příspěvky z konference k finančnímu právu a to z nového titulu – Mezinárodní a srovnávací právní revue.
  • V další části Informací Vám nabízíme překlady věnované úloze MMF v dnešní době, reformním plánům v oblasti podnikových daní v Německu, vlivu obchodního řetězce Wal-Mart na ekonomiku USA a otázkám makroekonomické stability versus provádění hospodářských reforem v Evropě.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.