CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 14. prosince 2022

Bod č. 8: Úvěrové financování vybraných výdajů vynakládaných ze státního rozpočtu a systému veřejného zdravotního pojištění v souvislosti s konfliktem na Ukrajině na pomoc uprchlíkům z prostředků Evropské investiční banky

V důsledku invaze vojsk Ruské federace na Ukrajinu došlo k významné migrační vlně ukrajinských obyvatel mířících do zemí Evropské unie a Česká republika se stala jednou z jejich cílových zemí. Cílem vlády je poskytnout efektivní humanitární pomoc těmto lidem, která s sebou nese i neočekávané výdaje státu vynakládané na základní životní potřeby lidí prchajících před válkou. Materiál je předkládán za účelem možného přijetí úvěru do výše až 200 mil. EUR ke spolufinancování výdajů vynakládaných ze státního rozpočtu a systému veřejného zdravotního pojištění na pomoc ukrajinskému obyvatelstvu prchajícímu před ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny.

Pro informaci

Bod č. 7: Informace o veřejné zakázce „Úvěrové financování vybraných výdajů vynakládaných ze státního rozpočtu a systému veřejného zdravotního pojištění v souvislosti s konfliktem na Ukrajině na pomoc uprchlíkům z prostředků Evropské investiční banky“

S výše uvedeným souvisí materiál Informace o veřejné zakázce „Úvěrové financování vybraných výdajů vynakládaných ze státního rozpočtu a systému veřejného zdravotního pojištění v souvislosti s konfliktem na Ukrajině na pomoc uprchlíkům z prostředků Evropské investiční banky“. Ten byl již projednán Pracovní skupinou pro transparentní veřejné zakázky a je podle usnesení vlády č. 208 ze dne 22. března 2017 předkládán členům vlády České republiky pro informaci.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.