CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 12. října 2016

Bod č. 17:
Zpráva o plnění státního rozpočtu České republiky za 1. pololetí 2016

Ministerstvo financí předkládá vládě k projednání Zprávu o plnění státního rozpočtu za 1. pololetí 2016. Po projednání bude tato zpráva předložena Poslanecké sněmovně Parlamentu. Hlavními částmi zprávy jsou: ekonomický vývoj ČR a hospodaření veřejných rozpočtů, výsledky hospodaření státního rozpočtu, výsledky hospodaření územních rozpočtů, vývoj státních finančních aktiv a pasiv, zpráva o řízení státního dluhu a tabulková část.

Pro informaci:

Bod č. 2
Informace o postupu v technickém zabezpečení evidence tržeb - srpen 2016

Ministerstvo financí informuje vládu o úspěšném spuštění portálu finanční správy v souvislosti se zahájením procesu přidělování autentizačních údajů, včetně možnosti správy údajů o provozovnách a certifikátech na tomto portále. Dále informuje o plnění termínů v technickém zabezpečení zákona o evidenci tržeb dle schváleného harmonogramu. Řešení daňového deficitu je jednou z priorit vlády ČR obsažené v rámci programového prohlášení vlády ČR. Informační systém elektronické evidence tržeb je efektivní nástroj ke kontrole vykazovaných tržeb z maloobchodního prodeje zboží a služeb. Přínos projektu Elektronické evidence tržeb je spatřován v narovnání podnikatelského prostředí v České republice prostřednictvím eliminace nekalé konkurenční výhody subjektů, které krátí daňovou povinnost prostřednictvím nevykazování plné výše tržeb v rámci podnikatelské činnosti při prodeji zboží a služeb a získání dodatečného výnosu daní a pojistných od subjektů, které tyto povinnosti krátí prostřednictvím nevykazování plné výše tržeb.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.