CZ EN

Materiály na jednání vlády 11. února 2004

Bod č. 14:
Prodej majetkové účasti České konsolidační agentury ve společnosti Autoklub Bohemia Assistance, a.s.

Ministerstvo financí předkládá vládě návrh na prodej 69% majetkové účasti České konsolidační agentury ve společnosti ABA za cenu podle tržního ocenění, a to přednostně ÚAMK (Ústřední automotoklub České republiky, a.s.). Pokud ÚAMK během tří měsíců od data usnesení nabídku nevyužije, bude tato majetková účast prodána vítězi veřejného výběrového řízení vyhlášeného Českou konsolidační agenturou.

Navrhovaný prodej majetkové účasti ČKA ve společnosti ABA s použitím tříměsíční exklusivity pro ÚAMK by měl přispět k vytvoření jednotného záchranného systému v oblasti automobilové dopravy v ČR. Vytvoří se tím prostor pro lepší komunikaci, sníží se náklady a zabezpečí se účinnější spolupráce s obdobnými záchrannými systémy v členských zemích Evropské unie. V členských státech Evropské unie je obvyklé, že na mezinárodní úrovni je členský stát reprezentován jedinou, v dané zemi zastřešující, organizací.

Souhlas vlády s navrhovaným prodejem je podmíněn nezamítavým stanoviskem Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže z hlediska veřejné podpory.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.