CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 4. května 2022

Bod č. 3:
Návrh zákona o koordinaci spolupráce s Evropským úřadem pro boj proti podvodům (OLAF)

Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady jsou příslušné orgány členských států povinny poskytnout úřadu OLAF za stejných podmínek, jaké platí pro příslušné vnitrostátní orgány, tyto informace:

a) informace dostupné v centralizovaných automatizovaných mechanismech;
b) záznam transakcí, je-li to naprosto nezbytné pro účely vyšetřování.

Návrh zákona určuje Ministerstvo financí jako příslušný orgán pro zajištění koordinace spolupráce s úřadem OLAF, stanovuje jeho pravomoci v rámci této spolupráce, podrobně popisuje způsob opatřování záznamů transakcí, stanovuje povinnost mlčenlivosti o všech údajích a sankce za její porušení. Návrh zákona dále upravuje zpracování osobních údajů a stanovuje sankce pro dožádané subjekty za neposkytnutí vyžádaných informací.

Bod č. 4:
Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o koordinaci spolupráce s Evropským úřadem pro boj proti podvodům

Návrh zákona o změně některých zákonů v souvislosti s přijetím zákona o koordinaci spolupráce s Evropským úřadem pro boj proti podvodům, je souborem novel těchto zákonů:

1) zákon č. 21/1992 Sb., o bankách, ve znění pozdějších předpisů,
2) zákon č. 87/1995 Sb., o spořitelních a úvěrních družstvech a některých opatřeních s tím souvisejících a o doplnění zákona České národní rady č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, ve znění pozdějších předpisů,
3) zákon č. 300/2016 Sb., o centrální evidenci účtů, ve znění pozdějších předpisů.

Bod č. 18:
Zpráva o plnění usnesení vlády č. 262 ze dne 30. března 2022 za resort Ministerstva financí

Ministr financí předkládá zprávu pro členy vlády o stavu provedení zákona č. 12/2020 Sb., o právu na digitální služby a o změně některých zákonů, v resortu Ministerstva financí. Konkrétně se jedná o úkol dle bodu 4. e) předmětného usnesení. K bodu 4. e) se předkládá zpráva o stavu splnění požadavků kybernetické a informační bezpečnosti na úrovni resortních datových center a jejich služeb, včetně informace o legislativním rámci upravujícím správu a provoz datových center a finanční nákladovosti provozu vlastního datového centra, a to v členění po jednotlivých resortních organizacích.

Pro informaci:

Bod č. 1:
Makroekonomická predikce České republiky (duben 2022)

Makroekonomická predikce České republiky (duben 2022), vypracovaná v souladu s harmonogramem plánu nelegislativních prací vlády na 1. pololetí roku 2022, byla dne 14. dubna 2022 projednána Výborem pro rozpočtové prognózy. Výbor konstatoval, že predikce je z hlediska pravděpodobnosti jejího naplnění realistická.

Bod č. 12:
Záměr veřejné zakázky „Centrální nákup výpočetní techniky 2022“

Předmětem veřejné zakázky je pořízení notebooků, stolních počítačů, monitorů a dalšího souvisejícího příslušenství.

Bod č. 14:
Informace o záměru učinit výdaj v oblasti digitalizace nebo informačních  a komunikačních technologií podle usnesení vlády ze dne 27. ledna 2020 č. 86 „Obnova reprografických zařízení“

Konkrétně se jedná o záměr Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových realizovat obnovu reprografických zařízení (síťových multifunkčních tiskáren do formátu A3).

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.