CZ EN

Materiály na jednání vlády dne 16. května 2018

Bod č. 7
O schválení postupu dle zákona č. 92/1992 Sb., ve věci společnosti Český Aeroholding, a.s. a souhlas s vnitrostátní fúzí

Tento materiál navrhuje vládě schválit fúzi společností Český Aeroholding, a.s. a Letiště Praha, a.s. a je předkládán na základě návrhu představenstva Českého aeroholdingu, a.s. jedinému akcionáři a poskytnutých údajů.

Spojením obou společností formou navrhované fúze sloučením, kdy Letiště Praha bude nástupnickou společností, dojde k podstatnému zjednodušení současných vnitroskupinových vztahů a procesů, které se kladně projeví ve větší efektivitě fungování nové společnosti a snížení provozních a administrativních nákladů.

Současně se navrhuje, aby výkonem akcionářských práv ve společnosti Letiště Praha, a.s. bylo jménem České republiky pověřeno Ministerstvo financí, a to z důvodu zachování kontinuity i s ohledem na fakt, že disponuje specializovaným útvarem vykonávajícím akcionářská práva ve společnostech strategického významu.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.