CZ EN

Komise vybrala vítěze tendru na Vítkovice Steel

Představenstvo společnosti OSINEK a Komise pro privatizaci společnosti Vítkovice Steel a.s. se včera rozhodli jako vítěze doporučit ruskou společnost Mastercroft z uskupení Evraz Holding, která za akcie VÍTKOVICE STEEL nabídla nejvyšší cenu ve výši 7,05 mld. Kč.

Společnost OSINEK (100 %ně vlastněná Fondem národního majetku) tak dosáhla během 3 let významného zhodnocení své investice do společnosti VÍTKOVICE STEEL, neboť nabízená cena tvoří více než dvojnásobek částky, za kterou společnost Osinek a.s. koupila akcie Vítkovice Steel v roce 2002. Společnost Vítkovice Steel je v současné době ve velmi dobré finanční kondici a má nejvyšší zisk za několik posledních let. Cena, kterou za akcie nabízí vítězná společnost výrazně předčila očekávání odborné veřejnosti.

Celý prodejní proces byl vysoce kompetitivní a proběhl transparentním způsobem. O vítězi tendru rozhodla v druhém kole – jako jediné kritérium- nabídková cena. Transakční dokumentace mimo jiné obsahuje i závazky investora týkající se udržení zaměstnanosti nebo plnění požadavků ze strany EU.

Petra Krainová
Mluvčí FNM ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.