CZ EN

Komise doporučuje Telefonicu jako vítěze tendru

Meziresortní komise pro privatizaci Českého Telecomu na svém dnešním zasedání posoudila nabídky zájemců o státní podíl v Českém Telecomu.

Na základě vyhodnocení cenových nabídek doporučuje komise vládě vyhlásit vítězem výběrového řízení společnost Telefonica, která nabízí kupní cenu ve výši 82,623 mld. Kč, tzn. 502,- Kč za akcii.

Druhá v pořadí, společnost Swisscom, nabídla za akcie Telecomu celkem 79,249 mld. Kč, tzn. 481,50 Kč za akcii a třetí je Belgacom s cenou 67,481 mld. Kč, tzn. 410,- Kč za akcii.

Na základě doporučení poradců se komise rozhodla jednu z nabídek neotevřít a neposuzovat. Důvodem jsou podmínky kladené uchazečem, které jsou pro stát nevýhodné, nepřijatelné a v konečném důsledku by mohly ohrozit úspěšné dokončení transakce.

Doporučení komise podléhá schválení vládou, která tímto završí roční proces privatizace státního podílu ve společnosti Český Telecom.

Petra Krainová
Mluvčí FNM ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.