CZ EN

Komise doporučila poradce státu pro privatizaci Českého Telecomu

Komise pro posouzení a hodnocení nabídek v soutěži na výběr poradce při privatizaci Českého Telecomu a.s. doporučila zadavateli jako nejvhodnější nabídku konsorcia Credit Suisse First Boston (Europe) Ltd. a Česká spořitelna a.s. Konečné rozhodnutí o výběru poradce učiní FNM ČR.

Hlavními kritérii hodnocení předložených nabídek byly zkušenosti a reference z transakcí obdobného rozsahu z oblasti telekomunikací a nabídková cena.
Předmětem hodnocení bylo také složení realizačního týmu se znalostí českého ekonomického prostředí, zajištění kvalifikovaného zázemí v České republice, odborné vědomosti a zkušenosti členů týmu z privatizačních transakcí, orientace na světovém, evropském a českém telekomunikačním trhu a dále schopnost identifikace potenciálních oborových a finančních investorů.

Na druhém místě se umístila nabídka konsorcia Morgan Stanley&Co. International spolu s Patria Finance a třetí skončilo konsoricum Merill Lynch International s Wood&Company.

Úkolem poradce bude zejména navrhnout vládě optimální strategii, organizaci, strukturu a časový harmonogram privatizace majetkové účasti státu ve společnosti Český Telecom a následně pak asistovat FNM ČR v celém procesu privatizace.

Petra Krainová
Mluvčí FNM ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.