CZ EN

Česká konsolidační agentura za týden vyhlásí poslední výběrová řízení na pohledávky

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura za týden vyhlásí poslední výběrová řízení na pohledávky

Česká konsolidační agentura (ČKA) vyhlásí 12.4. 2006 poslední veřejná výběrová řízení na postoupení individuálních pohledávek. V pololetí pak kapitolu prodejů jednotlivých pohledávek zcela uzavře.

Od roku 2001 do konce roku 2005 ČKA individuálně postoupila celkem 1 313 pohledávek v účetní hodnotě 47,7 miliardy korun. Jejich prodejní cena dosáhla částky 12,4 miliardy , což odpovídá průměrné výtěžnosti 26 procent. Výtěžnost přitom každoročně stoupala, v loňském roce dosáhla 34 procent, když v roce 2004 to bylo 24 procent. Celkem pak ČKA postoupila 8 897 pohledávek, z toho 7 584 bylo prodáno formou blokových transakcí.

Od začátku letošního roku již bylo vyhlášeno 128 veřejných výběrových řízení na postoupení jednotlivých pohledávek.

Spolu s ukončením obchodní činnosti dojde v letošním roce k dvěma vlnám snižování stavu zaměstnanců. Celkem opustí ČKA letos zhruba třetina zaměstnanců a konečný stav na konci roku bude 217 pracovníků.

Ti budou mít před sebou ještě dokončení dalších úkolů, jako je například prodej zbytkového bloku pohledávek v objemu cca 50 miliard korun, prodej některých majetkových účastí, dořešení pohledávek či ukončení činnosti dceřiných společností.

ČKA v loňském roce ukončila po auditu své hospodaření historicky poprvé se ziskem 1,42 miliardy, bilanční suma činila 63 miliard a celkové inkaso dosáhlo hodnotu 35,9 miliardy korun.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.