CZ EN

Česká konsolidační agentura vyhlásila soutěž na blok pohledávek ze zdravotních pojišťoven

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura vyhlásila soutěž na blok pohledávek ze zdravotních pojišťoven

Česká konsolidační agentura (ČKA) dnes vyhlásila veřejné výběrové řízení na postoupení bloku pohledávek za dlužníky zdravotních pojišťoven. Jedná se o pohledávky, které ČKA do svého portfolia převzala na základě usnesení Vlády ČR na konci minulého roku.

Veškeré pohledávky v tomto bloku jsou v rámci konkurzních řízení zjištěny, jejich celkový objem je přibližně 3,6 mld. Kč. Jde celkem o 3 882 pohledávek za 2 655 dlužníky.

Jediným kritériem úspěchu ve veřejném výběrovém řízení bude nabídnutá cena. Přihlášky do výběrového řízení mohou zájemci podávat do 7. března 2006, nabídky budou vyzvaní uchazeči splňující kvalifikační předpoklady předkládat 4. května 2006.

S charakteristikou bloku i detaily výběrového řízení byli potenciální zájemci seznámeni minulý týden v rámci tzv. Investorského dne. Zúčastnilo se jej 40 zástupců ze 30 společností.

Od okamžiku opětovného spuštění blokových prodejů v rámci finanční skupiny ČKA, tj. od podzimu 2004, nabídla ČKA investorům 13 blokových transakcí a v rámci nich portfolio pohledávek v celkové hodnotě téměř 70 mld. Kč.

Česká konsolidační agentura uzavřela podle předběžných neauditovaných výsledků své loňské hospodaření historicky nejlepším výsledkem – ziskem ve výši 1,6 miliardy korun. Oproti roku 2004 to znamená zlepšení o 5 miliard korun. ČKA do ukončení existence zbývá 678 dní.

Jana Szukalská,
ředitelka odboru marketingu a komunikace, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.