CZ EN

Česká konsolidační agentura meziročně o polovinu snížila bilanční sumu

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura meziročně o polovinu snížila bilanční sumu

Česká konsolidační agentura (ČKA) vykázala v prvním pololetí letošního roku ztrátu ve výši 978,7 milionu korun. Výsledek souvisí s postupným ukončováním činnosti agentury, kdy klesá objem aktiv a tím pádem i výnosových zdrojů. Úhrada ztráty je plně zajištěna z účelového rezervního fondu agentury.

Bilanční suma ČKA meziročně klesla z 94 na 48 miliard Kč. Inkaso z pohledávek a cenných papírů dosáhlo za šest měsíců výše 4 miliardy korun.

K 30.6. 2006 ČKA uzavřela etapu individuálního postupování pohledávek. V posledním půlroce postoupila pohledávky v objemu 8,3 miliardy korun a zaznamenala výtěžnost 28 procent z jejich účetní hodnoty, přičemž plán pro rok 2006 je 20 procent.

Na základě usnesení vlády ČKA připravila a plní harmonogram zániku dceřiných společností Konpo, s.r.o. a Česká finanční, s.r.o. bez likvidace převodem obchodního jmění. Společnosti budou vymazány z obchodního rejstříku, resp. zaniknou k 31.8. 2006.

Ve 3. čtvrtletí agentura nabídne investorům závěrečný, tzv. zbytkový blok pohledávek, který bude mít objem zhruba 30 miliard korun. ČKA již nyní registruje mimořádný zájem významných mezinárodních investorů.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.