CZ EN

Česká finanční využije nabídku povinného převzetí akcií Spolchemie

TISKOVÁ ZPRÁVA -Česká finanční využije nabídku povinného převzetí akcií Spolchemie

Česká finanční, s.r.o., dceřiná společnost České konsolidační agentury, zadala prostřednictvím RM -Systému pokyn k převodu 14,73 % akcií Spolku pro chemickou a hutní výrobu, a.s. (Spolchemie) za cenu 249 korun za kus. Česká finanční tak využila povinnou nabídku převzetí od majoritního akcionáře, společnosti Via Chem Group, a.s. Nebyla totiž zveřejněna ani jedna konkurenční nabídka převzetí, nepřišla také žádná nabídka v rámci vyhlášeného výběrového řízení.

Česká finanční vyhlásila veřejné výběrové řízení na prodej cenných papírů dne 19. prosince 2005. Bylo koncipováno jako dvoukolové. Do 30. prosince 2005 měli zájemci podat přihlášku a zaplatit kauci ve výši 25 mil. Kč.

Do veřejného výběrového řízení se přihlásil a kauci uhradil pouze jediný zájemce. S ohledem na tuto skutečnost a při vědomí, že nebyla zveřejněna žádná z předem avizovaných konkurenčních nabídek převzetí, Česká finanční v souladu s pravidly zkrátila termín pro předání závazných nabídek, aby případně ještě stačila využít nabídku povinného převzetí. Jediný zájemce byl o této změně řádně informován. Ve stanoveném termínu však tento uchazeč svou nabídku nepředložil.

Jiří Pekárek, tiskový mluvčí,
Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.