CZ EN

Skupina České konsolidační agentury nabídne investorům další blok pohledávek

TISKOVÁ ZPRÁVA - Skupina České konsolidační agentury nabídne investorům další blok pohledávek

Finanční skupina České konsolidační agentury (ČKA) příští týden nabídne zájemcům k odprodeji další blok pohledávek. Půjde o poslední, tzv. zbytkový blok nebonitních pohledávek z portfolia dceřiné společnosti Konpo, s.r.o. Veřejné výběrové řízení bude vyhlášeno 19.srpna 2005.

Strategie a harmonogram přípravy a prodeje bloků jsou součástí projektu, který v souladu s usnesením vlády povede k ukončení činnosti ČKA jakožto instituce zaměřené na správu nekvalitních aktiv v roce 2007.

Konpo vloží do veřejného výběrového řízení 174 pohledávek za 72 dlužníky, celková hodnota pohledávek v bloku je téměř 2 miliardy korun. Všechny pohledávky pocházejí z Komerční banky.

S charakteristikou bloku i detaily výběrového řízení byli potenciální uchazeči o blok seznámeni dnes v rámci tzv. Dne s investory. Zúčastnilo se jej 22 zástupců 18 společností.

V současné době probíhá v rámci skupiny kolem ČKA deset veřejných výběrových řízení na prodej bloků pohledávek. Jejich výsledky budou vesměs známy do konce tohoto roku. Zcela poslední blok ČKA nabídne ČKA zájemcům přibližně v polovině příštího roku.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.