CZ EN

Hospodaření České konsolidační agentury za první čtvrtletí je výrazně ziskové

TISKOVÁ ZPRÁVA - Hospodaření České konsolidační agentury za první čtvrtletí je výrazně ziskové

Česká konsolidační agentura (ČKA) vykázala za první tři měsíce letošního roku zisk ve výši 2,18 miliardy korun. Ve stejném období loňského roku agentura hospodařila se ziskem 417,6 milionů korun.

Významný vliv na výsledek má verdikt v rozhodčím řízení, kdy ČKA uspěla ve sporu s ČSOB o platnost převodu určitých aktiv.

Díky praktickému uplatňování závěrů tzv. Projektu 2007 a aktivním přístupem ke svěřenému portfoliu dluhů dosáhlo příjmové inkaso ČKA za první čtvrtletí letošního roku částku 8 miliard korun.

Bilanční suma ČKA nadále klesá, od počátku roku o 6 miliard korun a k 31.3. 2005 dosáhla výše 115 miliard korun. Výtěžnost z postoupených pohledávek dosáhla za první čtvrtletí roku 42% jejich účetní hodnoty.

Finanční plán na celý rok 2005 předpokládá padesátiprocentní pokles základních ukazatelů oproti konci roku 2004: ztráty na 1,7 miliardy korun a bilanční sumy na 65 miliard korun. ČKA přitom bude znamenat nulovou zátěž pro státní rozpočet, neboť ztrátu uhradí z vlastních rezervních fondů.

„Nastavený obchodní model správy pohledávek i motivační systém nám umožnily sestavit takto ambiciozní plán,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva ČKA Zdeněk Čáp.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.