CZ EN

Česká konsolidační agentura umožnila předčasné splacení úvěru na hutní výrobu společnosti VÍTKOVICE STEEL

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura umožnila předčasné splacení úvěru na hutní výrobu společnosti VÍTKOVICE STEEL

Česká konsolidační agentura (ČKA) obdržela od společnosti Osinek, a.s. předčasnou splátku úvěru na financování hutní výroby ve společnosti VÍTKOVICE STEEL, a.s.

Úvěr s celkovým rámcem 1,8 miliardy korun byl společnosti Osinek poskytnut v roce 2000 v době nepříznivé hospodářské a finanční situace společnosti VÍTKOVICE s cílem odvrácení jejího úpadku. Účel tohoto úvěru, tj. zachování výroby a zaměstnanosti v hutní části podniku, byl splněn. Společnost VÍTKOVICE STEEL je nyní fungující a zisková společnost s přímým nestátním financováním. Předčasné splacení úvěru je součástí přípravy společnosti k prodeji strategickému investorovi na základě usnesení vlády z listopadu 2004.

Splacením zaniklo ručení FNM za tento úvěr, pozitivní dopad do hospodaření ČKA z této transakce převyšuje 100 milionů korun.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.