CZ EN

Česká konsolidační agentura nabídne investorům pět velkých bloků pohledávek

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura nabídne investorům pět velkých bloků pohledávek

Česká konsolidační agentura (ČKA) a její dceřiné společnosti vyhlásí 20. května 2005 veřejné výběrové řízení na prodej pěti velkých bloků pohledávek. Jejich celkový objem bude přibližně 31 miliard korun.

Kromě pohledávek ze samotné ČKA budou investorům nabídnuty bloky pocházející od dceřiných společností Konpo, s.r.o. a Česká finanční, s.r.o. Bloky se dělí na konkurzní a nekonkurzní.

ČKA v souvislosti s vyhlášením výběrového řízení včera uspořádala tzv. Investorský den, kde zájemcům z řad potenciálních investorů detailně představila jednotlivé společnosti finanční skupiny ČKA, charakteristiky pohledávek zahrnutých do bloků a podrobnosti kolem samotného výběrového řízení, včetně přihlášky do něj. Na akci bylo přítomno 70 účastníků z 50 společností. Reprezentovali renomované zahraniční a tuzemské společnosti, byli mezi nimi analytici, ekonomové významných bank i zástupci poradenských firem.

ČKA věří, že vytvoří v rámci nadcházejících pěti paralelně probíhajících tendrů investorům maximálně komfortní prostředí, což se pozitivně odrazí v ještě větší konkurenci mezi zájemci a následně v dosažené ceně za bloky.

Předchozí prodej dvou velkých bloků z portfolia společnosti Konpo skončil velmi úspěšně, neboť finální nabídky převýšily historické hodnoty výtěžnosti blokových transakcí.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.