CZ EN

O blok pohledávek společnosti Konpo je mezi investory velký zájem

TISKOVÁ ZPRÁVA - O blok pohledávek společnosti Konpo je mezi investory velký zájem

O veřejné výběrové řízení na postoupení bloků pohledávek z portfolia společnosti Konpo, s.r.o. projevili investoři velký zájem.

Přihlášku do výběrového řízení podalo do konečného termínu, tj. konce minulého týdne, celkem 19 subjektů, z toho 10 zahraničních a 9 se sídlem v České republice. Lze konstatovat, že se zúčastnili téměř všichni rozhodující investoři v této oblasti trhu.

„Jsme velmi potěšeni nebývalým zájmem o soutěž a věříme, že takto silná konkurence se pozitivně odrazí v konečném výnosu,“ uvedl Zdeněk Čáp, generální ředitel České konsolidační agentury (ČKA), do jejíž finanční skupiny Konpo patří.

Veřejné výběrové řízení na postoupení bloků pohledávek ze svého portfolia vyhlásilo Konpo 29. října. Zájemci se mohou ucházet o dva samostatné bloky v celkové hodnotě 24,1 miliardy korun. První blok zahrnuje dlužníky, u nichž je vedeno konkurzní řízení. Zahrnuje 1282 pohledávek za 421 dlužníky v celkové hodnotě asi 17,8 miliardy korun. Druhý balík je složen z pohledávek nekonkurzních a obsahuje 458 pohledávek za 246 dlužníky v celkové hodnotě přibližně 6,3 miliardy korun. Z 19 přihlášených subjektů se 11 uchází o oba bloky a po čtyřech má zájem jen o jeden typ portfolia.

Jediným kritériem úspěchu ve veřejném výběrovém řízení je nabídnutá cena.

Výběrové řízení je jednokolové. V současné době probíhá vyhodnocování podaných přihlášek podle platných podmínek. Do 7. prosince Konpo oznámí, kteří zájemci splnili kvalifikační podmínky a mohou provést hloubkovou prověrku bloků. Nabídky budou vyzvaní uchazeči předkládat 11. února 2005.

Detailní informace o veřejném výběrovém řízení jsou k dispozici na internetových stránkách společnosti Konpo www.konpo.cz i ČKA.

Jiří Pekárek, tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.