CZ EN

Česká konsolidační agentura od září zeštíhlí a změní obchodní procesy

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura od září zeštíhlí a změní obchodní procesy

Česká konsolidační agentura (ČKA) začne od září uplatňovat výsledky projektu, který znamená výrazný zásah do organizace, obchodních postupů i zaměstnanosti. Cílem nového vedení ČKA bylo nalézt konkrétní opatření, která v souladu s usnesením vlády povedou k ukončení činnosti instituce zaměřené na správu nekvalitních aktiv v roce 2007.

„Klíčem k novému uspořádání ČKA jsou změny v rozdělení portfolia. Jejich primárním cílem je maximalizovat výtěžnost v daném čase a zajistit transparentnost všech procesů,“ uvedl Zdeněk Čáp, předseda představenstva a generální ředitel České konsolidační agentury. Nové segmentaci se přizpůsobuje organizační struktura. Jejím pilířem budou tři obchodní úseky, které budou odpovídat spravovaným aktivům – komplexní , individuální a hromadná řešení. Celá obchodní a provozní podpora bude soustředěna do jednoho úseku. „Výsledkem tohoto nového uspořádání ČKA je rovněž racionalizace stavu zaměstnanců. Celkový počet zaměstnanců by měl na konci roku 2004 být o cca 25% nižší oproti roku 2003,“ dodal Čáp.

Aby uzavření ČKA do roku 2007 proběhlo úspěšně a s co nejpříznivějšími finančními výsledky, je nezbytné celý proces uzavření instituce podpořit zvýšenou motivací zaměstnanců. „Nový motivační systém bude postaven na plnění stanovených kvalitativních či kvantitativních kritérií a bude výrazně reflektovat výkonnost jednotlivých pracovníků,“ řekl Zdeněk Čáp.

Součástí schválených změn je i nová strategie a harmonogram přípravy a prodeje bloků. Navržená opatření povedou k maximalizaci výtěžnosti, především snahou o přilákání většího počtu kvalitních investorů, omezením nekalé koordinace mezi investory a snížením diskontu, kterým investoři v minulosti kompenzovali procesní a strukturální nedostatky. „Důkladné vyhodnocení několika alternativ vyústilo v doporučení prodeje pohledávek určených k hromadnému řešení ve dvou blocích, přičemž první bude vyhlášen ještě letos a bude zahrnovat pohledávky dceřiné společnosti Konpo. Vše při zachování maximální transparentnosti celého procesu,“ uzavřel Zdeněk Čáp.

Jiří Pekárek, tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.