CZ EN

Česká konsolidační agentura obdržela v plné výši splátku dluhu společnosti Oskar Mobil

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura obdržela v plné výši splátku dluhu společnosti Oskar Mobil

Česká konsolidační agentura (ČKA) včera obdržela úhradu pohledávky za společností Oskar Mobil, a.s. (dříve Český Mobil, a.s.). Dlužník předčasně splatil svůj dluh v plné výši.

ČKA díky aktivní správě této pohledávky a operativnímu přístupu k možnosti předčasné úhrady závazku klienta zinkasovala pro český stát téměř 1,6 miliardy korun. „Úspěšně jsme vyřešili další významnou položku z bilance a tím přispěli k naplnění záměru urychleného ukončení činnosti agentury v roce 2007,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva ČKA Zdeněk Čáp. Původní splatnost úvěru totiž byla sjednána až do konce roku 2009.

Pohledávka za společností Oskar Mobil byla do ČKA postoupena v roce 2002 z ČSOB jako součást syndikovaného úvěru, přičemž původním věřitelem byla zkrachovalá IPB. Prostředníky transakce předčasné úhrady byly z pozice facility agenta společnost J.P. Morgan Europe Limited a korunový agent ČSOB, a.s.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.