CZ EN

Zájemci o blok konkurzních pohledávek předložili závazné nabídky

TISKOVÁ ZPRÁVA - Zájemci o blok konkurzních pohledávek předložili závazné nabídky

Všichni tři účastníci druhého stupně obchodní veřejné soutěže na odkoupení bloku konkurzních pohledávek z portfolia České konsolidační agentury (ČKA) dnes předložili platné závazné cenové návrhy.

Druhé kolo soutěže, v němž byly uchazečům k dispozici detailní informace o jednotlivých pohledávkách, začalo 27.května 2003. Rozhodujícím kritériem výběru vítězné nabídky je výše předložené ceny za celý blok.

Závazné nabídky na odkoupení bloku, který obsahuje 2773 pohledávek za 1605 dlužníky v celkové hodnotě 62,3 miliardy korun, podaly společnosti AB-REAL Plzeň,a.s., BLAYDON TRADING LLC a J&T Investment Advisors , s.r.o.(prostřednictvím J&T Credit Investments,s.r.o.).

Cenové návrhy nyní posoudí orgány ČKA a konečný výsledek obchodní veřejné soutěže bude oznámen do 7. července 2003.

ČKA již v minulosti úspěšně dokončila prodeje dvou velkých bloků pohledávek. Pilotní portfolio o celkovém objemu 20,6 miliardy korun odkoupila v roce 2001 společnost Goldmann Sachs, za druhý blok v hodnotě 37,8 miliardy loni nabídla nejvyšší částku společnost EC Group.

Bližší podrobnosti o soutěži včetně jejích podmínek lze nalézt na internetové adrese ČKA.

Jiří Pekárek, tiskový mluvčí ČKA

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.