CZ EN

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání uznala stížnost ČKA vůči pořadu Fakta

TISKOVÁ ZPRÁVA - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání uznala stížnost ČKA vůči pořadu Fakta

Česká konsolidační agentura (ČKA) uspěla u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se stížností na pořad České televize Fakta, který se zabýval prodejem bloku pohledávek v nominální hodnotě zhruba 38 miliard korun společnosti EC Group.

Vedoucí Úřadu RRTV Miloslav Kučera agentuře oficiálně sdělil, že Rada shledala stížnost opodstatněnou a vyzvala provozovatele k vyjádření před uložením pokuty.

Výhrady ČKA se týkaly především reportáže nazvané „Zlaté vejce?“ z publicistického pořadu Fakta, který veřejnoprávní televize odvysílala dne 6. 10. 2003. Prostřednictvím tendenčních vyjádření v ní Česká televize prezentovala jako bezproblémové dlužníky, kteří ve skutečnosti dlouhodobě neplnili a zpochybňovali smluvní závazky vůči státu. Autoři reportáže přitom vůbec nevzali na zřetel agenturou předem poskytnuté informace a obvinili ČKA z neekonomických a netransparentních postupů.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí ČKA

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.