CZ EN

ČKA a FNM společně prodávají aktiva společnosti Vítkovice

TISKOVÁ ZPRÁVA - ČKA a FNM společně prodávají aktiva společnosti Vítkovice

Česká konsolidační agentura (ČKA) a Fond národního majetku (FNM) dnes vyhlásily veřejné výběrové řízení na společný prodej svých aktiv ve společnosti Vítkovice, a.s.

ČKA nabízí k prodeji pohledávky, které ke konci loňského roku činily téměř 2,8 miliardy korun, FNM majetkovou účast státu, která představuje 67,3 procentní akciový podíl na společnosti.

Jednou z hlavních podmínek pro uchazeče je závazek odkoupení aktiv společnosti Osinek, a.s. souvisejících s financováním strojírenské výroby ve společnosti Vítkovice strojírenství, a.s. a koupě majetkového podílu společnosti PAL,a.s. představující 1% akcií Vítkovic.

Potenciální zájemci, z nichž několik desítek bude přímo osloveno, mají možnost vyjádřit předběžný zájem o aktiva Vítkovic do 16.května 2003.

ČKA i FNM ve spolupráci s finančními a právními poradci transakce (Deloitte&Touche CR, Weil,Gotshal&Manges) mají zájem na maximálním urychlením všech prací souvisejících s vyhledáním strategického partnera pro společnost Vítkovice tak, aby mohl výsledek veřejného výběrového řízení být co nejdříve předložen ke schválení Vládě ČR.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí ČKA

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.