CZ EN

Česká konsolidační agentura prodává tři menší balíky pohledávek

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura prodává tři menší balíky pohledávek

Česká konsolidační agentura (ČKA) nabízí zájemcům k odkupu tři regionálně zaměřené bloky pohledávek. Tyto pohledávky vznikly z titulu nesplácení leasingových smluv za fyzickými a právnickými osobami a pocházejí od dceřiné společnosti České spořitelny Corfina.

Dnes začíná dvoukolové veřejné výběrové řízení, přičemž druhé kolo proběhne formou licitace za účasti notáře. Jediným kritériem úspěšnosti je předložená cena. ČKA považuje tento způsob postupování pohledávek, kdy se přímo na místě vytváří aktuální poptávka, za velmi transparentní.

První kolo končí 13. června, druhé se uskuteční ve dnech 24. června až 1. července 2003.

Jeden blok v hodnotě zhruba 9,9 milionu korun obsahuje 69 pohledávek za 63 dlužníky a tvoří jej klienti z regionu Ústí nad Labem a severní Čechy. Druhý blok byl složen z klientů ze Slovenska a tvoří jej 29 pohledávek za 24 dlužníky v hodnotě cca 15,5 milionu korun. Třetí blok zahrnuje 35 pohledávek za 29 dlužníky z Plzně a západních Čech, jeho hodnota je přibližně 4,5 milionu korun.

Podrobné informace a podmínky výběrového řízení lze nalézt na internetových stránkách ČKA.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.