CZ EN

Česká konsolidační agentura připravila k prodeji blok konkurzních pohledávek

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura připravila k prodeji blok konkurzních pohledávek

Česká konsolidační agentura (ČKA) včera schválila záměr prodeje významné části svého portfolia. K postoupení nabídne blok pohledávek za vybranými klienty, na jejichž majetek byl prohlášen konkurz.

Prodej bloku pohledávek se stejně jako u předchozích transakcí uskuteční formou dvoukolové obchodní veřejné soutěže za účasti organizačního a právního poradce. Rozhodujícím kritériem zůstává výše předložené ceny za celý blok.

Sestavení bloku vycházelo z předem nastavených kritérií, nejsou do něj tudíž například zařazeny pohledávky zajištěné státními institucemi. ČKA tak v rámci přípravné fáze schválila předložit investorům balík v hodnotě přes 60 miliard korun, který zahrnuje zhruba 2800 pohledávek za 1600 dlužníky. Definitivní skladba portfolia včetně harmonogramu realizační fáze bude schválena před prvním kolem soutěže.

Vyhlášení prvního kola se předpokládá na začátku dubna, kdy budou také zveřejněny konkrétní podmínky soutěže a informace o bloku Ještě předtím v průběhu února ČKA osloví široký okruh tuzemských i zahraničních potenciálních zájemců. Vypořádání soutěže a uzavření transakčních dokumentů s vítězným zájemcem ČKA očekává do konce června 2003.

ČKA již v minulých letech úspěšně dokončila prodeje dvou bloků pohledávek. Pilotní portfolio o celkovém objemu 20,6 miliardy korun odkoupila v roce 2001 společnost Goldmann Sachs, za druhý blok v hodnotě 37,8 miliardy loni nabídla nejvyšší částku společnost EC Group.

Veškeré informace o soutěži budou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách ČKA.

Jiří Pekárek, tiskový mluvčí ČKA

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.