CZ EN

Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji pohledávky za společnostmi CETOS, BSK a ETA

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji pohledávky za společnostmi CETOS, BSK a ETA

Česká konsolidační agentura (ČKA) dnes vyhlásila veřejná výběrová řízení na postoupení pohledávek za společnostmi CETOS, a.s., BSK Přestanov,a.s. a ETA, a.s. Podniky byly na základě usnesení vlády zařazeny do restrukturalizačního programu EXIT 2, to znamená, že tyto pohledávky jsou určeny k prodeji strategickému investorovi.

Termín ukončení lhůty pro podávání nabídek byl stanoven na 30.5. 2003. Rozhodujícími kritérii pro úspěch ve výběrovém řízení jsou výše nabídnuté kupní ceny a kvalita podnikatelského záměru. Ten by měl mimo jiné obsahovat parametry využití postoupených pohledávek k finanční restrukturalizaci podniku, očekávaného vývoje zaměstnanosti a rozvoje stávajícího výrobního programu.

Konkrétní podmínky soutěže jsou zveřejněny na internetových stránkách ČKA.

Společnost CETOS je producentem obráběcích strojů, BSK stavební keramiky a ETA vyrábí elektrické spotřebiče pro domácnost. Pohledávky za všemi třemi společností byly na ČKA převedeny z Československé obchodní banky po bývalé IPB. Celková hodnota pohledávek ke konci března 2003 byla u CETOS 421,8 milionu korun, BSK 197,9 milionu a ETA 231,8 milionu.

Jan Cimburek
kancléř, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.