CZ EN

Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji pohledávky za společností Novesta Zlín

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji pohledávky za společností Novesta Zlín

Česká konsolidační agentura (ČKA) dnes vyhlásila veřejné výběrové řízení na postoupení pohledávek za společností Novesta,a.s. Zlín. Podnik byl na základě usnesení vlády z 24.2. 2003 zařazen do restrukturalizačního programu EXIT 2, to znamená, že tyto pohledávky jsou určeny k prodeji strategickému investorovi.

Termín ukončení lhůty pro podávání nabídek byl stanoven na 27.5. 2003. Rozhodujícími kritérii pro úspěch ve výběrovém řízení jsou výše nabídnuté kupní ceny a kvalita podnikatelského záměru. Ten by měl mimo jiné obsahovat parametry využití postoupených pohledávek k finanční restrukturalizaci podniku, očekávaného vývoje zaměstnanosti a rozvoje stávajícího výrobního programu.

Konkrétní podmínky soutěže jsou zveřejněny na internetových stránkách ČKA.

Společnost Novesta je producentem pryžové obuvi. Pohledávky za společností byly na ČKA převedeny z Československé obchodní banky po bývalé IPB. Celková hodnota pohledávek ke konci března 2003 byla 45,6 milionu korun, výše požadované kauce činí 14,5 milionu.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.