CZ EN

Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji pohledávky za společností Obráběcí stroje Olomouc

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura nabízí k prodeji pohledávky za společností Obráběcí stroje Olomouc

Česká konsolidační agentura (ČKA) dnes vyhlásila veřejné výběrové řízení na postoupení pohledávek za společností Obráběcí stroje Olomouc,spol. s r.o. Tento podnik byl na základě usnesení vlády ze 7.10. 2002 zařazen do restrukturalizačního programu EXIT 2, to znamená, že pohledávky jsou určeny k prodeji strategickému investorovi.

Termín ukončení lhůty pro podávání nabídek byl stanoven na 30.4. 2003. Rozhodujícími kritérii pro úspěch ve výběrovém řízení jsou výše nabídnuté kupní ceny a kvalita podnikatelského záměru. Ten by měl mimo jiné obsahovat závazek využít postoupenou pohledávku k finanční restrukturalizaci podniku, zachování zaměstnanosti a rozvoj stávajícího výrobního programu.

Konkrétní podmínky soutěže jsou zveřejněny na internetových stránkách ČKA.

Společnost Obráběcí stroje Olomouc se soustředí především na projektování, výrobu a montáž konzolových frézek. Pohledávky za společností byly na ČKA převedeny z České spořitelny. Celková výše pohledávek ke konci února 2003 byla 60,3 milionu korun.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.