CZ EN

Konpo dokončilo prodej dvou bloků pohledávek

TISKOVÁ ZPRÁVA - Konpo dokončilo prodej dvou bloků pohledávek

Konpo, dceřiná společnost České konsolidační agentury, úspěšně dokončilo společný prodej dvou bloků pohledávek ze svého portfolia. Účetní hodnota bloku byla 694,8 milionu korun (celková výše 1,07 miliardy korun). Vítěz veřejného výběrového řízení dnes uhradil zbývající splátku z nabízené částky, čímž byla celá transakce finančně vypořádána.

Do soutěže, která proběhla během května, se přihlásili tři zájemci. Vzhledem k nízké nabízené ceně, která neodpovídala ocenění pohledávek, bylo první kolo ukončeno bez vyhlášení vítěze a složené jistoty vráceny uchazečům.

V druhém kole (9.- 26.7 2002), do něhož se přihlásili dva zájemci, uspěla společnost Arch Holding, s.r.o., která nabídla za 32 pohledávek z oblasti Plzeň a 21 pohledávek z oblasti Ústí nad Labem 102,82 milionu korun. Tato cena odpovídá výtěžnosti 14,8% vzhledem k účetní hodnotě bloku (9,62% z celkové výše pohledávek).

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí ČKA

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.